Meidän tarina

Olemme vuonna 2015 perustettu Apuna Ry hyväntekeväisyysjärjestö. Toimimme pääkaupunkiseudulla. Annamme ruoka- ja vaateapua vähävaraisille lapsille ja perheille. Maksamme syntymäpäiväjuhlia, sekä harrastuksia. Varoja käytetään myös vähävaraisten perheiden jo erääntyneiden kotitalousmenojen maksamiseen tilanteissa, joissa laskun maksamatta jättäminen huomattavasti heikentäisi perheiden elinolosuhteita.

Suomessa on 150,000 lasta, jotka kesällä ovat ilman koulun ja päiväkodin tarjoamaan lämmintä ruokaa, mikä tarkoittaa kotona enemmän kuluja. Tuet eivät kuitenkaan kesällä nouse mihinkään ja perheet taistelevat nälkää vastaan. Ruokajonoissa käydään ja sieltä otetaan mitä milloinkin saadaan. Me Apuna Ry:ssä järjestämme tuhansille lapsille lomien ajaksi ruuat ja ympäri vuoden annamme tarvittaessa lisäapua. Listoillamme on tuhansia vähävaraisia, jotka koittavat selvitä tiukassa tilanteessaan.Sama ongelma koskee, syys-, joulu-, hiihto- ja pääsiäislomia.

Syksyllä koulujen alkaessa on useimmilla kivaa kerrottavaa kesästä. Tehdyistä matkoista, huvipuistoista, mökkeilystä jne. Kaikilla ei näin kuitenkaan ole ja osa perheidemme lapsista haaveilee jäätelön ostamisesta joskus ihan oikeasta jäätelökioskista. Toiveet ovat toisilla pienet ja me Apuna Ry:ssä haluamme mahdollistaa kaikille vähävaraisille lapsille edes yhden kesä haaveen.

Maksamme myös harrastusmaksuja, sekä harrastusvälineitä, koska kaikilla lapsilla on oikeus onnelliseen lapsuuteen.

Toimintamme perustuu yksityisten lahjoituksiin. Jotta pystymme tekemään tätä tärkeää työtä, on lahjoitusten saaminen välttämätöntä. Meiltä ilmestyy kirja " Äiti, minulla on nälkä" syksyllä 2019 ja kaikki tulot menevät suoraan vähävaraisten perheiden auttamiseen.