apuna-ry-logo

Tietoa meistä

Apuna ry on vuonna 2015 perustettu pääkaupunkiseudulla toimiva hyväntekeväisyysjärjestö, jonka toiminta perustuu yksityislahjoituksiin. Tarjoamme ruoka-ja vaateapua vähävaraisille perheille. Autamme heitä harrastuksista, harrastusvälineistä ja syntymäpäiväjuhlista aiheutuvissa kustannuksissa sekä jo erääntyneiden kotitalousmenojen maksamisessa tilanteissa, joissa laskun maksamatta jättäminen heikentäisi oleellisesti heidän elinolosuhteitaan.

Taloudelliset vaikeudet korostuvat loma-aikoina

Elämä näyttäytyy monelle taisteluna nälkää vastaan, ruokajonoissa käymisen rytmittäessä viikkoa. Kesäaikaan jää 150000 lasta Suomessa ilman koulun ja päiväkodin tarjoamaa lämmintä ruokaa, mikä tarkoittaa suurempia ruokakuluja perheistään huolehtiville vanhemmille. Perheille maksettavat tuet pysyvät samoina vuodenajasta riippumatta, minkä johdosta tavallista suuremmat ruokakulut voivat loma-aikoina nousta kestämättömälle tasolle. Sama ongelma koskee myös syys-, joulu-, hiihto-ja pääsiäislomia. Meidän mielestämme jokaisella on oikeus onnelliseen lapsuuteen. Apuna ry järjestää tuhansille lapsille ruoan koulujen ja päiväkotien loma-aikoina.

Syksyllä koulujen alkaessa on useimmilla lapsilla kivaa kerrottavaa kesälomastaan ja siitä, mitä kaikkea oman perheen kanssa on ehditty tekemään. Kaikki lapset eivät pääse kuitenkaan nauttimaan mökkeilystä, huvipuistoretkistä tai matkoista. Me Apuna ry:ssä haluamme mahdollistaa kaikille vähävaraisille lapsille edes yhden kesähaaveen toteutumisen. Lapsi voi haaveilla vaikkapa jäätelön ostamisesta ihan oikeasta jäätelökioskista. Vaikka lahjoitus olisi pienikin, on se vähävaraisen perheen lapselle aina suuri ilon aihe. Jotta me Apuna ry:ssä pystymme tekemään tätä tärkeää työtä avuntarvitsijoiden hyväksi, on lahjoitusten saaminen välttämätöntä.

Ihmiset Apuna ry:n takana

Merja

Merja Rantasalmi

Olen 65-vuotias eläkkeellä oleva mummi. Olen saanut Apuna ry:stä ja vähävaraisten ihmisten auttamisesta ihan uudenlaisen tarkoituksen elämälleni. Tulen olleeksi koneella lähes 24/7. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä auttaminen on ihanaa. Oma lapsuuteni oli erittäin köyhä, mutta onnellinen. Avustustoiminnan kautta voin olla tekemässä monen perheen elämästä parempaa ja onnellisempaa. Teen tätä täydestä sydämestäni.

Heidi

Heidi Jaari

Olen 38-vuotias perheenäiti ja lentoemäntä. Käyn töissä, pyöritän perhearkea ja harrastan. Pyrin tekemään arjessani hyviä tekoja ja eettisesti viisaita valintoja. Minulla on monta koulutusta eri aloilta, mutta Apuna ry on minulle niin suuri sydämen asia, että olen jättänyt muun paitsi päätyöni pois vähävaraisia ihmisiä auttaakseni. Tieto niistä oloista, joissa ihmiset elävät, on raskasta ja sydäntä särkevää. Missä ne lukuisat auttamamme ihmiset olisivat nyt, ellei järjestöämme olisi ollut olemassa? Lasten hyvinvointi on tärkeintä mitä tiedän ja haluan tehdä kaikkeni sen mahdollistamiseksi.