apuna-ry-logo

Apu syntyy tarpeesta

Apuna ry:n toiminta alkoi jo 2015 vaateavun muodossa. Pian kuitenkin selvisi, että ihmisillä on huolestuttava pula erityisesti ruoasta. Apua tarvittiin myös hygieniatuotteiden, lääkkeiden, harrastusten ja sähkölaskujen maksamisessa sekä syntymäpäiväjuhlien järjestämisessä. Lista oli loputon, eikä avustamista olisi ilman rahaa pystytty kovinkaan pitkälle toteuttamaan. Tämä teki rahankeruuluvasta ja järjestön perustamisesta välttämätöntä ihmisten auttamiseksi entistä laajemmin. 

 

Arjessaan kamppailevaa ymmärtäen ja auttaen

 

Apuna ry syntyi siis tarpeesta auttaa. Pienestä piskuisesta Facebook-avustusryhmästä on kasvanut tuhansia auttava järjestö, joka kasvaa kasvamistaan. Jo pienikin avustus kauttamme voi auttaa avuntarvitsijoita selviämään pahimman yli. Haluamme toimia lähellä avuntarvitsijaa ja näin ollen pyrimme pitämään avun hakemisen kynnyksen matalana. Avuntarvitsijat kun saavat ihan riittävästi pyöriä byrokratian rattaissa yrittäessään saada apua itselleen ja perheelleen.

 

Toimeentulotuki on monelle se ainoa ”tulonlähde”, jolla nipin napin yritetään pärjätä. Avuntarvitsijat ovat yleensä ihmisiä, joita jonkinlainen poikkeustilanne on ajanut ahdinkoon. Sähkölaskun tasauslasku, äkillinen sairastuminen tai vaatehankinnat lapsille voivat aiheuttaa kestämättömän loven perheen talouteen.

 

Apunassa työ on kattavaa ja erittäin laaja-alaista. Toisinaan autamme kertaluontoisesti, kuten vaikkapa kodinkoneen hankinnassa avustaen tai kouluun tarvittavan läppärin muodossa. Jo yhden laskun maksaminen voi joidenkin avuntarvitsijoiden kohdalla estää velkakierteen muodostumisen. Vaateapu voi näyttäytyä joillekin lapsille lämpiminä talvivaatteina tai keinona välttyä kiusaamisen kohteeksi joutumiselta. Eniten tukeamme tarvitaan kuitenkin ruoan ja lääkkeiden hankinnassa.

 

Avun hakemiseen löytyy helpot ja kattavat ohjeet niin täältä nettisivuiltamme kuin Facebookistakin. Tehtävämme on viedä apu perille juuri sinne, missä sitä oikeasti tarvitaan. Olemme erityisen tarkkoja mahdollisten väärinkäytösyritysten suhteen.

Apuna ry on päässyt tarjoamaan avun monelle arjessaan kamppailevalle ja mahdollistamalla heille poispääsyn toivottoman tuntuisesta tilanteesta. Muun muassa näistä tarjoamme luettavaa blogissamme sekä myös muusta avustustyöhön ja sen ympärillä tapahtuvasta.